Stoppen met blowen

Voor veel mensen kan wiet een hoop plezier geven, voor andere kan het zijn/haar leven kapot maken. Wietverslavingen komen meer en meer voor in ons land. Dit komt onder andere door het zeer hoge THC-gehalte dat in onze wiet zit. Hierdoor heeft een gebruiker steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Kenners vinden zelfs dat cannabis van de term ‘soft drug’ afmoet.

Wanneer ben ik verslaafd?

Het is lastig in te schatten wanneer iemand verslaafd is. Ook al omdat een verslaafde dit meestal zal ontkennen. Hier zijn een aantal aanwijzingen die tot cannabisverslaving kan leiden.

– Cannabisgebruik om de verkeerde redenen. Bijvoorbeeld problemen vergeten of rustig proberen te worden

– Cannabisgebruik op ongepaste momenten. Zoals blowen blowen voor werk of school. Dit zorgt ervoor dat je de dag onder invloed begint. Onder invloed van cannabis wordt je in de meeste gevallen moe en lusteloos. Je hebt dus geen zin meer om wat te doen en dit gaat ten kosten van je werk of school.

Ga voor meer informatie naar Jellinek

Gevaren

Cannabisgebruik is vooral gevaarlijk op psyichisch vlak. Het kan zorgen voor een achterstand in de emotionele ontwikkeling.  Het lange en korte -termijngeheugen wordt aangestast en kan voor veel problemen zorgen. Ook kunnen er lichamelijke symptomen zichtbaar worden. Er zijn ontwenningsverschijnselen zoals zweten en trillen maar van een lichamelijke verslaving is geen sprake.

Stoppen

Denk dus goed naar voor je aan cannabis begint. Hou in de gaten hoe vaak je het doet en maak afspraken met jezelf. Als je tegen je zelf zegt ‘ik doe het alleen in het weekend’ , doe dit dan ook. Laat je niet in de verleiding brengen door vrienden en blijf uit de buurt van prikkels die je er toe kunnen zetten. Rook geen cannabis aan het begin van je dag, het zal je werk of school beschadigen.

Zorg dat je het leuk houdt voor jezelf!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s